Rätt rekrytering med Barn- och ungdomsassistans

Barn- och ungdomsassistans har några av branschens duktigaste och mest erfarna rekryterare. Vi är kända för att snabbt få nya, kvalificerade assistenter på plats som motsvarar kundens önskemål eftersom det är du som kund som själv väljer vem som ska jobba hos dig.

Vi använder oss vid samtliga rekryteringar av ett effektivt och användarvänligt rekryteringsverktyg. Det innebär att Barn- och ungdomsassistans kunder hittar lämpliga assistenter snabbare, då du själv kan filtrera och se videointervjuer som ett komplement till assistentens personliga brev och CV.

Kandidaterna besvarar även specifika frågor avseende den tjänst som utannonseras, så Barn- och ungdomsassistans rekryterare skickar enbart aktuella sökande till dig som kund, vilket sparar tid för alla.

Rekrytering är en stor del av vårt uppdrag som assistansanordnare och det är inte lika lätt idag som tidigare att finna kvalificerade kandidater. Vi har därför prioriterat att effektivisera vår rekryteringsprocess, vilket gör att vi snabbt hittar bra assistenter som matchar kund- och kandidatprofilerna. Du som kund väljer själv hur delaktiga du vill vara i processen.

Kandidaterna svarar på specifika frågor och spelar in en enklare video. Rekryteringsverktyget är mycket uppskattat av Barn- och ungdomsassistans kunder, då en kund snabbt kan få en känsla för de olika personerna som söker jobbet hos hen. Ett ansikte och en röst säger mer än bara ord.

Med ett enkelt klick väljer du som kund sedan i lugn och ro vilka kandidater du vill ska gå vidare i processen. Därefter håller vi på Barn- och ungdomsassistans intervjuer med valda kandidater via Teams eller vid en fysisk träff beroende vad som passar dig som kund bäst.

Vår rekryteringsprocess omfattar i korthet:

 • Personligt utformad annons med tydlig kandidatprofil
 • Kandidater besvarar frågor som är aktuella för den specifika tjänsten
 • Urval rekryterare
 • Kontroll av belastningsregister
 • Referenstagning
 • Presentation av kandidater till kund med videointervju, CV och personligt brev
 • Urval kund
 • Intervjuer/slutintervju/anställning/introduktion

Varmt välkomna att kontakta oss om du har fler frågor kring personlig assistans för barn och unga.

Ring kundlinjen: 072-050 65 64 eller skicka ett mejl till: hej@barnassistans.se

Kontakta Barn och ungdomsassistans idag!

Vi såg ett behov av roliga och utvecklande aktiviteter för barn med funktionshinder, att kunna resa på semester, sova borta, leva kolloliv och träffa nya vänner. Att få känna gemenskap och ha riktigt kul tillsammans, och där hela familjen är välkommen men också bästa kompisen och grannens barn.

Därför startade vi Barnassistans. Vi är en assistansanordnare som sätter barnperspektivet i centrum och erbjuder en trygg och glädjefylld assistans över hela landet.

Vi har alltid något skoj på gång och alla är välkomna till oss!

Vi gillar äventyr och bus, både i vardagen och under helger och lov. Självklart är våra aktiviteter anpassade så att alla kan vara med.

Att leva med assistans i familjen är speciellt, och det berör alla familjens medlemmar. Vi utbildar våra personliga assistenter i bemötande, och vi är noga med att assistenterna ska gå våra grundutbildningar samt att de ska erbjudas kompetenshöjning varje år. Våra kollon och resor är mötesplatser inte bara för våra barn och ungdomar utan även för våra assistenter. För våra barn med funktionshinder är det viktigt att träffa andra som också är i behov av assistenter, det gör det mycket lättare att acceptera den egna situationen.

Varmt välkomna till oss på Barn och ungdomsassistans!

 • Barn och ungdomsassistans

  072-050 65 64