Resor för barn och ungdomar med funktionshinder

Barn och ungdomsassistans resor

Ljumma vindar, öppet hav, solblekta sandstränder.

Vi är många som längtar till solen, de varma baden och den avslappnade atmosfären som en utlandssemester innebär. Barn och ungdomsassistans har under många år anordnat solresor, och två favoriter återkommer alltid på våra kunders önskelista: Mallorca på sensommaren och Gran Canaria under vintern.

Badstränderna på våra utvalda destinationer är anpassade så att alla enkelt kan ta sig till vattnet. Det kan innebära att stranden är extra hårt packad eller kanske stenlagd så att man enkelt kan ta sig fram med en rullstol. Ibland kan det även finnas rullstolar till låns med bredare däck som rullar lättare över sanden och särskilda badstolar så att man kommer längre än bara till vattenbrynet.

Inför varje planerad resa har reseansvarig på Barn och ungdomsassistans besökt destinationen för att försäkra sig om att du ska kunna njuta av resan. Vi ser bland annat till att du kan ta dig till och från flygplatsen utan problem, att hotellen är tillgängliga för alla och personalen serviceinriktad, för just hotellstandarden är viktigare än man kan tro.

Att åka med på våra resor är enkelt. Ring till oss på 070-0506564 eller mejla hej@barnassistans.se om du har några frågor.

Välkommen till soliga Mallorca

Mallorca

Vår badresa går till soliga och anpassade Mallorca, så missa inte att följa med Barn och ungdomsassistans! Varje dag anordnas en mängd aktiviteter som poolsporter, Olympic games och vattengympa. Det blir kvällsunderhållning och olika shower. Mallorcas fina stränder väntar och en anpassad badstol gör att man tryggt och lätt kan ta sig i och ur havet.

Upptäck magiska Disneyland

Paris

Bara några timmars flygresa bort finns en mycket speciell plats, full av äventyr, magi, upplevelser och drömmar. Följ med Barn och ungdomsassistans till Disneyland Paris, och ta en selfie tillsammans med Musse, Mimmi, Törnrosa och alla andra älskade figurer. Det finns ett otroligt utbud i parken; åkattraktioner, biografer, restauranger, shower och mycket annat. Vi bor på fyrstjärnigt hotell med pool nära parken, som vanligt ordnar vi aktiviteter och för den som vill finns utrymme att upptäcka Paris.

Kontakta Barn och ungdomsassistans idag!

Vi såg ett behov av roliga och utvecklande aktiviteter för barn med funktionshinder, att kunna resa på semester, sova borta, leva kolloliv och träffa nya vänner. Att få känna gemenskap och ha riktigt kul tillsammans, och där hela familjen är välkommen men också bästa kompisen och grannens barn.

Därför startade vi Barnassistans. Vi är en assistansanordnare som sätter barnperspektivet i centrum och erbjuder en trygg och glädjefylld assistans över hela landet.

Vi har alltid något skoj på gång och alla är välkomna till oss!

Vi gillar äventyr och bus, både i vardagen och under helger och lov. Självklart är våra aktiviteter anpassade så att alla kan vara med.

Att leva med assistans i familjen är speciellt, och det berör alla familjens medlemmar. Vi utbildar våra personliga assistenter i bemötande, och vi är noga med att assistenterna ska gå våra grundutbildningar samt att de ska erbjudas kompetenshöjning varje år. Våra kollon och resor är mötesplatser inte bara för våra barn och ungdomar utan även för våra assistenter. För våra barn med funktionshinder är det viktigt att träffa andra som också är i behov av assistenter, det gör det mycket lättare att acceptera den egna situationen.

Varmt välkomna till oss på Barn och ungdomsassistans!

  • Barn och ungdomsassistans

    072-050 65 64