Roliga och spännande event, läger och kollon för barn med funktionshinder

Barnassistans sommarkollon

Rese- och kollokatalogen

Det började en sensommar i Munkviken, vid havet i norr och nu tio år senare har vi sommarkollon runt om i landet varje år. Vi har barnkollon och ungdomskollon, och numera är de så populära att vuxna ber att få komma och volontärjobba hos oss. Vi börjar planera våra kollon redan i januari varje år, vi växer med våra barn och ungdomar och vi är noga med att både följa traditionerna och att förnya oss. Under åren har vi bott på bondgård, ridit, haft cirkusläger, havsfiskat, seglat, sportat, övernattat i skogen under vildmarkskollot, och provat på Vilda Västern-liv.

Våra kollon är oftast tre dagar långa och vi sover tillsammans i en anpassad lägergård med ledare på plats. För dem som känner att det är skönt att sova hemma har vi dagskollon, där vi varje dag hittar på något spännande. Våra kollon och aktiviteter anordnas för att alla skall få vara med - så ta med dig kompisar och syskon - alla är välkomna!

Att vara med på våra kollon är enkelt. Ring till oss på 020-10 00 29 eller mejla info@barnassistans.se om du har några frågor. Du kan betala till oss via bokningssidorna eller Swish!

På våra resor, event och kollon gäller våra resevillkor

Livet på landet

Sommaren 2020, Stockholm

Tänk att få besöka en riktig lantgård, med små och stora djur!

Här huserar grisarna Hulda och Berta, och i hagen galopperar hästarna omkring. Små ponnies betar förnöjt i gräset, och på gårdsplanen pickar hönsen, allt medan gåsamor vaggar förbi.

På våren föds kattungarna, härliga söta små varelser, som lagom till sommaren blivit riktigt busiga och gärna ger sig ut på fjärilsjakt. Alla kan känna sig välkomna till vår lantgård! Tillgängligheten för personer med rullstol är mycket hög och därför fungerar det att vara på gården för de allra flesta.

Pris:

399 kr/person bokningsavgift

190 kr/dag barn

250 kr/dag personliga assistenter

Kollo i norr

Augusti 2020, Örträsk

Under hängbjörkarna med utsikt över vattnet slår vi upp våra stafflin, målar till musik och färgar snäckskal till våra egna tavelramar.

Vi gör en guidad avslappningsövning och tillsammans skriver vi vår egen vänskapsstory innan vi skapar våra gemensamhetsplagg. Vi utmanar oss själva i utomhusträning med egen PT, och avslutar med en övning i mindfulness.

Vi knyter vänskapsarmband och samlar vänskapspoäng under hela lägret som avslutas med vernissage. Våra färggranna alster hängs upp mellan träden, tillsammans gör vi en beröringsberättelse och skapar ett vänskapscollage, som vi var och en får en del av.

Pris och information:

Helpension

399 kr/person bokningsavgift

550 kr/dag deltagare

675 kr/dag personliga assistenter

Kontakta Barnassistans idag!

Vi såg ett behov av roliga och utvecklande aktiviteter för barn med funktionshinder, att kunna resa på semester, sova borta, leva kolloliv och träffa nya vänner. Att få känna gemenskap och ha riktigt kul tillsammans, och där hela familjen är välkommen men också bästa kompisen och grannens barn.

Därför startade vi Barnassistans. Vi är en assistansanordnare som sätter barnperspektivet i centrum och erbjuder en trygg och glädjefylld assistans över hela landet.

Vi har alltid något skoj på gång och alla är välkomna till oss!

Vi gillar äventyr och bus, både i vardagen och under helger och lov. Självklart är våra aktiviteter anpassade så att alla kan vara med.

Att leva med assistans i familjen är speciellt, och det berör alla familjens medlemmar. Vi utbildar våra personliga assistenter i bemötande, och vi är noga med att assistenterna ska gå våra grundutbildningar samt att de ska erbjudas kompetenshöjning varje år. Våra kollon och resor är mötesplatser inte bara för våra barn och ungdomar utan även för våra assistenter. För våra barn med funktionshinder är det viktigt att träffa andra som också är i behov av assistenter, det gör det mycket lättare att acceptera den egna situationen.

Varmt välkomna till oss på Barnassistans!

  • Barnassistans Stockholm

    020-103264